skip to Main Content

Alvorens ik hier wat over mezelf vertel en het doel van deze site, quote ik graag eerst even Ernest Hemingway. De tekst zegt alles over mijn liefde voor fietsen:

It is by riding a bicycle that you learn the contours of a country best, since you have to sweat up the hills and coast down them. Thus you remember them as they actually are, while in a motor car only a high hill impresses you, and you have no such accurate remembrance of country you have driven through as you gain by riding a bicycle

Ik ben Yiannos. Van jongs af aan heb ik vele sporten mogen doen, waarvan (zaal-)voetbal de langste tijdlijn heeft doorgemaakt. Op mijn vierendertigste scheurde ik tijdens een wedstrijd in de zaal de voorste kruisband van mijn knie af. In de lange maar succesvolle revalidatie kwam het ludieke idee om deel te nemen aan de toerversie van de Amstel Gold Race. Omdat ik alleen een hybridefiets in de schuur had staan, die ik voor triatlons gebruikte, ging ik voor de AGR op zoek naar een racefiets. Het werd een overjarig model van een fraaie rode Cannondale Team Saeco replica. Met behulp van mijn fysiotherapeut, zelf een fanatiek wielrenner, werd ik klaargestoomd voor mijn eerste toertocht. En voor de eerste keer in de heuvels. Ik was op slag verliefd!

Vele jaren verder kijk ik terug op een uit de hand gelopen sport. In positieve zin. Van toertochten in Nederland en België, cyclosportieven in Frankrijk en Zwitserland, fietsvakanties op verschillende eilanden tot zelfs het gidsen/begeleiden van wielertoeristen bij gelegenheid. Ik mag gerust stellen dat fietsen in belangrijke mate een levensstijl is. De oneindige inspiratie, die ik uit deze dankbare manier van bewegen haal, voedt mijn creativiteit en passie in alle toonaarden. Op een ‘belevende’ manier, in Woord en Beeld. Maar het gaat nog een stap verder.

In 2012 had ik het idee om dit alles en wat nog komen ging vast te leggen. De paar fotoalbums die ik op creatieve wijze had gemaakt waren niet genoeg. Ik wilde, naast een vrijwilligersfunctie als redacteur voor Fietssport, een eigen website. Fietsen en dromen maken: bikedreams.nl! Met ook zelf ontworpen wielerkleding. Een paar jaar later viel de site helaas om. Maar ‘mijn kindje’ was nog niet uit beeld en recent heb ik de achtervolging ingezet en een nieuwe demarrage geplaatst. Welkom op mijn (ver)nieuw(d)e site!

Ik wil graag mijn avonturen en ervaringen delen en vooral anderen inspireren om te kiezen voor de ultieme vrijheid: De Fiets!

Back To Top
×Close search
Zoeken