skip to Main Content
Bodensee-Königssee Radweg

Bikedreams zet dromen om in doelen. Vanaf 6 tot 11 augustus is de Duitse deelstaat Beieren toneel voor een eerste bikepacking avontuur. Langs kristalheldere meren en sprookjeskastelen en door pittoreske dorpen fietsen wij één van de mooiste fietsroutes in heel Europa: de Bodensee-Königssee Radweg.

Op de grens van het Alpenvoorland met de indrukwekkende Alpen als decor volgen wij de route over 453 kilometer van oost naar west. Het prachtige oude stadje Lindau aan de Bodensee is het startpunt. De oorspronkelijke route is toeristisch van aard en beslaat derhalve negen etappes. Bikedreams zal dit culturele en sportieve avontuur echter in vier dagen afleggen. Eindbestemming is het Nationaal Park van Berchtesgaden aan de Königssee.

Bodensee-Königssee Radweg kaart

Het etappeschema ziet er als volgt uit:

Etappe Eins: Lindau-Gschwend

In deze eerste etappe worden er al veel ‘lusten voor het oog’ voorgeschoteld. Met de Bodensee in de rug gaat het door de Allgäu regio gestaag omhoog. Door bossen en weilanden en langs kuuroorden kronkelt de route naar de Großer Alpsee bij Immenstadt. Oy-Mittelberg is letterlijke en figuurlijk het hoogste punt van de Bodensee-Königssee Radweg. Hoogtepunt is het uitzicht op de Allgäuer Alpen en het kasteel van Neuschwanstein, dat als inspiratie diende voor de Walt Disney-film Doornroosje.

Etappe Zwei: Gschwend-Großweil

Omgeven door talrijke meren gaat de tweede etappe naar het plaatsje Füssen aan de voet van de Alpen. De vele fraaie kastelen, kerken en kloosters zijn groot erfgoed in dit deel van Ober-Bayern.

Etappe Drei: Großweil-Bernau am Chiemsee

De route van de derde etappe doet drie grote meren aan waarvan Chiemsee het eindpunt is. Het glooiende landschap en het Alpendecor zijn de constante factoren op deze langste etappe.

Etappe Vier: Bernau am Chiemsee-Berchtesgaden (Königssee)

Deze korte, laatste etappe gaat via het veengebied Bergener Moor en een ogenschijnlijk heilzaam kuuroord naar de oude stad Berchtesgaden. In het uiterste zuidoosten van Duitsland komt de eerste bikepacking trip ten einde. Het enige dat ons rest is een avontuurlijke treinreis terug naar de Bodensee. Genoeg tijd om te kunnen nagenieten en ongetwijfeld nieuwe ideeën op te tekenen.

 

Bronnen: www.fietsvakantie-duitsland.nl, www.bodensee-koenigssee-radweg.de
Uitgelichte foto: www.fietsvakantie-duitsland.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
×Close search
Zoeken