skip to Main Content

Van bekende bestemmingen en minder gekende gebieden tot leuke en uitdagende toertochten, als fietsjournalist schrijf ik graag vanuit beleving. Op deze pagina vind je een overzicht van mijn journalistieke bijdragen voor BIKE explorer, het magazine voor de avontuurlijke fietser:

BIKE explorer, hét tijdschrift voor mensen die van fietsen houden. Veel aandacht voor (bijzondere) routes in met name Europa en soms daarbuiten. Bike explorer richt zich op fietsers die graag willen ontdekken, van dagtochten tot lange fietsvakanties en onderweg genieten van cultuur, natuur en bezienswaardigheden. Natuurlijk worden nieuwe fietsen en accessoires uitgebreid gesignaleerd en getest door de redactie. Het fotowerk is spectaculair.

BIKE explorer, nummer 1-2022

De Sallandroute: dynamisch veelzijdig

Motieweg, Grote Koningsbelt en Lemelerberg. Geen onbekende namen voor de doorgewinterde sportieve fietser. Over en rond het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug liggen hoogteverschillen met vergezichten die haast on-Nederlands aandoen. Een dynamisch natuurgebied in het gewest Overijssel en een van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa.

 

 

BIKE explorer, nummer 2-2022

Sicilië: Dansen op een vulkaan

De azuurblauwe zee schittert onder de warme mediterrane zon. Ik beklim de flanken van de actiefste en snelst groeiende vulkaan ter wereld. De panoramische blik op de majestueuze vuurspuwer laat niet los. De Etna is overal. Uitnodigend. Ik heb haar net ten dans gevraagd.

In 734 voor Christus streken de Grieken neer op Giardini-Naxos, de eerste Griekse kolonie op Siciliaanse grond en nu een schilderachtige badplaats. De mythische goden konden toen niet voorspellen wat er zich vele eeuwen later op het Italiaanse eiland zou afspelen. Drie etappes van de Giro d’Italia van 2018 startten op Sicilië en vulden mijn wielerhart met inspiratie. Over vijf etappes wordt de noordoostelijke hoek van het grootste Italiaanse eiland verkend, met de Etna altijd in het vizier. Vermeng dit met de Middellandse Zee, historische bezienswaardigheden en de bergen rond de vulkaan, en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige fietsvakantie.


De veelzijdige Waterlinies Weekendtocht:
Limes en Linies, langs bunkers, forten en kanalen

Midden in het Utrechtse landschap duiken ze plots voor je op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een ingenieus systeem dat samen met dijken, sluizen, kanalen en bunkers in oorlogstijd bescherming bood tegen de vijand. Verscholen in het landschap behoort het grootste verdedigingswerk van Nederland tot het grootste geheim van ons land. In drie weekendtochten fiets je langs haar goed bewaarde schuilplaatsen. De Limes en Linies is er een van: een fraaie route die zich graag laat ontdekken.

BIKE explorer, nummer 3-2022:

Van Praag naar Boheems Zwitserland, een vierdaagse fietsvakantie in Tsjechië.

 

 

 

 

BIKE explorer, nummer 4-2022

Sportief fietsen op het Griekse eiland Kefalonia; over balkonwegen en kuitenbijters

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken